
منبع تصویر، Getty Images
ضمیر کابلوف
وزارت خارجه افغانستان سخنان ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان درباره ایجاد دولت “انتقالی ائتلافی” در افغانستان را نادرست خوانده و گفته که برخی اظهارات او “با واقعیتهای کنونی افغانستان همخوانی نداشته و در بسا موارد در تناقص با اعلامیههای رسمی کشور دوست و همکار روسیه قرار دارد.”
ضمیر کابلوف، دو روز قبل در گفتگو با آژانس خبری اسپوتنیک، گفت که “برای پایان جنگ افغانستان به یک دولت انتقالی ائتلافی نیاز است، که توانایی و قدرت کنترل هر دو طرف را داشته و یکدیگر را مهار کند. پس از آن یک دولت حاکم جدید تشکیل شود که بتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.”
وزارت خارجه افغانستان در واکنش به سخنان آقای کابلوف، “تجویز نسخهٔ دولت انتقالی ائتلافی” را در تضاد کامل با گفتههای قبلی او دانسته و گفته که او قبلا خواستار “خود ارادیت افغانها و واگذار کردن آینده افغانستان به خود افغانها” شده بود. این وزارت افزوده که “مردم ما حق و توان آن را دارند تا با اراده آزاد ملت از طریق انتخابات در مطابقت با قانون اساسی کشور سرنوشت دولت و حکومت خویش را تعیین” کند.
منبع تصویر، IEAOffice
“به طالبان گفتیم تکرار اصطلاح امارت اسلامی در مذاکرات مزاحمت ایجاد میکند”
در این مصاحبه آقای کابلوف گفته قرار است یک نشست مشورتی صلح افغانستان به زودی در مسکو برگزار شود، اما از طالبان و دولت افغانستان به دلیل اینکه طرفهای جنگ هستند، دعوت نخواهد شد.
وزارت خارجه افغانستان نسبت به این مقایسه واکنش نشان داده و افزوده که دولت افغانستان عضویت رسمی سازمان ملل را دارد، با همه کشورها از جمله فدراسیون روسیه روابط دیپلماتیک دارد و همه تعهدات بینالمللیاش را عملی میسازد. به گفته این وزارت یکچنین دولت را نمیتوان با گروهی که “در پیکسب قدرت از طریق زور و قتل عام مردم خود است و با تروریسم بینالمللی آشکارا همکاری دارد” در یک سطح قرار داد.
در اعلامیه وزارت خارجه افغانستان آمده که “بزرگنمایی غیرقابل توجیه یک گروه ممنوعه” در روسیه در واقع با خواست این کشور برای مبارزه با تهدید تندروی و تروریسم در منطقه و دستیابی به صلح پایدار و مبتنی بر خواست مردم افغانستان در تناقض آشکار قرار داشته و در نتیجه با منافع مشترک روسیه و افغانستان سازگاری ندارد.
در بخش دیگر از سخنانش آقای کابلوف حکومت افغانستان را در طولانی شدن زمان مذاکرات با طالبان مقصر دانسته و افزوده که با سوء استفاده از عدم تمایل کابل برای انجام یک گفتگوی اساسی، طالبان منطقه نفوذ خود را گسترش داده و مدعی شد که اکنون این گروه سه چهارم افغانستان را کنترل میکند. او همچنین گفته که “ما به طالبان مستقیما گفتیم، که سخنان دوامدار درباره امارت اسلامی را دوست نداریم، زیرا این امر (در گفت و گوها) مزاحمت میکند”. او افزوده که “مبارزان طالبان سالها خون ریختند، جان خود را برای امارت اسلامی دادند. آیا آنها باید بلافاصله آن را رها کنند؟ جنگجویان شان آنان را نخواهند بخشید.”
منبع تصویر، Getty Images
ضمیر کابلوف و عباس استانکزی
در این اعلامیه وزارت خارجه سخنان آقای کابلوف در مورد کنترل سه چهارم خاک افغانستان توسط طالبان “نادرست” خوانده شده و آمده که “راهاندازی حملات تروریستی و کشتار مردم در مناطق مختلف بهمعنای کنترل داشتن بر این مناطق نیست.”
وزارت خارجه افزوده که تناقض دیگر سخنان آقای کابلوف این است که از یک طرف طالبان را گروه “ملی” و “داخلی” قلمداد کرده و در جای دیگر میگوید که پاکستان طالبان را ” حمایت و برایشان پناهگاه داده است.”
در این اعلامیه تاکید شده که برخلاف ادعاهای آقای کابلوف، دولت افغانستان هیچگاهی در انجام مذاکرات صلح تعلل و تاخیر نکرده، بلکه طالبان میز مذاکره را ترک کردند.
وزارت خارجه افغانستان گفته که آقای کابلوف اظهار داشته که طالبان “تقریباً بیعیب و نقص” به توافقنامه صلح با آمریکا پایبند هستند. به گفته این وزارت همه دنیا اذعان دارند که طالبان چهار تعهد عمده شان را که عبارت از قطع ارتباط تروریستان، کاهش خشونتها، ادامه مذاکرات معنادار و عدم برگشت جنگجویان آزادشده به میدان جنگ باشد، آشکارا نقض کردهاند.
قبل از این عبدالله عبدالله و شماری از شخصیتهای سیاسی افغانستان نیز به سخنان آقای کابلوف واکنش نشان داده بودند. رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان گفته بود که روی کار آمدن اداره موقت راه حل چالشهای کنونی افغانستان نیست؛ بلکه نتیجه گفتگوهای بینالافغانی مشخص کنندۀ آینده افغانستان است.
این خبر به صورت اتوماتیک توسط ربات های خبربده به علت محبوبیت خبر جمع آوری شده و سابت خبر بده مسولیتی در قبال محتوی ندارد.
Leave a Reply